Je gaat verhuizen naar een huis met een kleine badkamer. En je hebt de grote wens voor een los bad en een losse douche. Douchen in bad vind je namelijk maar niks. Je hebt bij het zoeken van huizen al rekening hiermee gehouden: het moet lukken. Gelukkig heb je budget om de huidige badkamer te verbouwen. Maar nu, hoe pak je alles aan en zorg je dat je die ideale badkamer krijgt?

Je kleine badkamer inrichten

Misschien was je voor de aankoop van het huis al aan het visualiseren hoe je de badkamer zou in willen richten. Is het een smalle en diepe badkamer? Dan is er nog best veel mogelijk. Denk aan een inloopdouche, bad naast elkaar aan de ene kant. Aan de andere kant een toilet en eenvoudige wastafel. Misschien heeft je badkamer uitstulpingen of gekke hoekjes. Bijvoorbeeld omdat er een ventilatieschacht zit. Dan zal je wellicht wat moeten improviseren met de ruimte.

Alle ruimte telt

Alle ruimte telt in een kleine badkamer. Soms is het nodig om concessies te doen. Er is bijvoorbeeld geen ruimte voor een douchecabine, maar wel voor een inloopdouche die iets smaller is. Of je kunt alleen douchedeuren nemen die je naar binnen toe opent. Of je moet vanwege de inrichting wat spatwater uit je inloopdouche op de koop toenemen.

En dan het bad. Misschien is het toch nodig om een bad te nemen met een hoek eraf. Omdat de loopruimte anders te smal is. En het is niet prettig om je ergens tegen aan te stoten. Ook wil je dat je vrienden uit de voeten kunnen in je badkamer als ze bij je komen logeren.

Laat je adviseren in de sanitairwinkel

Heb je het plaatje een beetje voor je? Of loop je vast? Ga dan gewoon eens naar de badkamerwinkel. De verkopers maken gerust een ontwerp van je nieuwe badkamer. Dan zie je wat de mogelijkheden zijn om een los bad en losse douche te plaatsen in je badkamer. Zorg dat je de juiste afmetingen meeneemt.

Ook kun je in de winkel eens in zo’n bad met een hoek eruit liggen. Of misschien eens een bad proberen die je met een deurtje kunt openen, zodat je in bad kunt douchen zonder over de rand te hoeven klimmen. Misschien vind je dat eigenlijk ook wel ok en heb je daardoor ruimte voor twee wastafels naast elkaar. Samen met de verkoper richt je de badkamer in en kijk je welke badkamerelementen geschikt zijn.

Let op: het ontwerp van je badkamer krijg je pas mee als je verder zaken gaat doen met het bedrijf.

Kies voor een moderne uitstraling

Geef je badkamer een moderne uitstraling door te kiezen voor strakke lijnen en grote tegels. Dit geeft een ruimtelijk effect waardoor je badkamer minder klein lijkt. Tegels in rechthoekvorm, met de brede kant naar onderen, geven ook een gunstig optisch effect. Laat de tegels op de grond in dezelfde lijn doorlopen op de muur. Donkergrijze tinten geven een rustige uitstraling aan een kleine badkamer. Je hoeft niet de hele badkamer grijs te betegelen maar ook een of twee wanden met witte tegels. Met kleurige accessoires voorkom je dat de badkamer saai wordt.

Ben je blij met je losse bad en douche in je badkamer? Een bad is natuurlijk wel wat duurder wat betreft watergebruik en gasverbruik. Toch besparen op je energie? Lees alles over energie overstappen op Overstappenvanenergie.nl.