Welke badkamerkast past bij jouw badkamer?

Badkamerkasten zijn er in overvloed. Kies jij voor een staande badkamerkast, een hangende badkamerkast, één grote kast of meerdere kleine? Welke materialen komen in aanmerking? Hoe diep moeten ze zijn? Kun je oude kasten recupereren en ze voor de badkamer gebruiken? Het zijn vragen die je je stelt als je toe bent aan nieuwe kasten voor je badkamerinrichting. Het aanbod is groot. Wij helpen jou alvast op weg met een paar ideeën en tips.

badkamerkasten

Voor grote badkamers

Kasten zijn bedoeld om spullen in op te bergen. Voor grote badkamers heb je heel wat mogelijkheden. Grote badkamers kun je meestal goed verluchten door airco te plaatsen of ramen te openen. Voor dergelijke badkamers komen bijna alle materialen in aanmerking. Zo kun je zelfs voor metalen kasten kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een reeks ouderwetse lockers. Ze zijn niet duur, staan stoer en geven een pittige toets aan je interieur. deze metalen kasten zijn goed te combineren met hout, betonnen vloeren en ruwe bakstenen muren. Deze vintage badkamerkasten zie je dan ook vaak in de industriële stijl, de loftstijl of de stijl jaren ’60-’70. Maar waarom zou je ze ook niet in een modern of klassieker interieur plaatsen? Ook daar ogen ze goed. Een staande badkamerkast is een blikvanger en is perfect voor grote badkamers. het is een pronkstuk en heeft niets meer dan zichzelf nodig. Als je toch nog meer opbergruimte nodig hebt, dan kun je aanvullen met een badkamerkast onder de wasbak of een hangende badkamerkast. Hou hierbij dezelfde stijl aan om een klassevol geheel te bekomen. Als de ruimte het toelaat, hoef je niet speciaal op zoek te gaan naar smalle kasten maar kun je kiezen voor de gewone diepte.

De kleinere badkamer

In kleine badkamers moet je heel wat creatiever zijn. Hier ga je alle ruimte benutten en je badkamerkasten zo efficiënt mogelijk inplannen. Een hangende badkamerkast is hier ideaal. Je kunt ze op heel wat plaatsen kwijt: bijvoorbeeld boven het voeteinde van het bad of boven de wasbak (een kast met spiegel bijvoorbeeld). Ook kasten met verschillende lades of met vakken waarin je rieten mande plaatst, doen het goed in kleine ruimtes. Je hoeft geen plaats te voorzien voor het opengaan van de deuren. Tevens kun je makkelijk je spullen bereiken door de mand of lade even uit de kast te schuiven. Let bij je keuze van kasten er op dat ze niet te diep zijn, zodat ze niet in de weg hangen voor je normale activiteiten. Verluchting is in kleine badkamers soms een probleem. Ga daarom voor kasten die tegen vocht kunnen. Kies bijvoorbeeld voor kunststof of bewerkt hout. Metaal is hier minder aangewezen wegens kans op roest.

Belangrijk is dat jij je goed voelt in je badkamer. Je brengt er tenslotte veel tijd door. Zorg dat de kasten jou niet storen en niet in de weg zitten. Kies voor kasten die jij zowel functioneel als mooi vindt en waar je je prettig bij voelt. Dan pas is jouw badkamer geslaagd en kun je er uren van genieten!