Als je een woning hebt gekocht, dan ga je deze als eerste naar jouw wensen inrichten. Ook als je al langere tijd in je huidige woning woont, ben je op een gegeven moment toe aan een andere inrichting. Soms is dat niet eens zoveel werk. Een nieuwe bank of een stevige schilderbeurt doen al heel veel voor de woonkamer, en ook andere kamers in het huis kun je met een nieuwe vloer of een ander behang makkelijk een ander aanzien geven. Maar er zijn ook ruimtes in de woning waar je voor een opknapbeurt meer tijd en moeite moet nemen of er meer geld in moet stoppen.

Nieuwe badkamer is een flinke klus

Zo is het onder handen nemen van de badkamer is een grotere en lastigere klus. Zeker als je forse veranderingen in deze ruimte wilt doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van vloerverwarming, het bestaande bad eruit halen of juist een nieuwe bad plaatsen, de douchecabine vervangen door een inloopdouche, of andere wand- en vloertegels in de badkamer.

Wat kost een nieuwe inrichting van je badkamer?

De kosten voor een compleet nieuwe badkamer heb je deels zelf in de hand. Je kunt er namelijk voor kiezen om de verbouwing door iemand anders te laten doen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan.

Verbouw je badkamer helemaal zelf

Zelf de badkamer opnieuw inrichten is de goedkoopste oplossing. Je haalt zelf alle nieuwe materialen bij een groothandel of bouwmarkt, en installeert deze vervolgens ook zelf. Daarvoor heb je vooral durf en handigheid nodig, want er zijn tegenwoordig veel manieren om te leren hoe je bepaalde klussen aanpakt. Op Youtube vind je bijvoorbeeld veel instructievideo’s en er worden door het hele land speciale klusworkshops gegeven. Ook kun je bij fabrikanten en bouwmarkten goede folders krijgen, die jou stap voor stap uitleggen hoe je bijvoorbeeld een betonvloer in de badkamer moet gieten of de wanden strak kan betegelen. Wat natuurlijk ook helpt, is de hulp van een handige buurman, vriend of familielid bij de verbouwing van je badkamer.

Laat het voor je doen

Natuurlijk kun je ook een goede klusjesman inschakelen die jouw badkamer helemaal voor je opknapt. Je ziet ook steeds meer sanitairbedrijven die aanbieden om jouw nieuwe badkamer voor jou te plaatsen. Het voordeel van het uitbesteden van de verbouwing van je badkamer is dat je zeker weet dat het goed gedaan wordt. Maar het daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Hoe financier je een nieuwe badkamer?

Of je nu zelf aan de slag gaat of het helemaal uitbesteedt, de verbouwing van je badkamer blijft een forse investering. In veel gevallen heb je een dergelijk bedrag niet zomaar op je bank- of spaarrekening staan. Hoe financier je een nieuwe badkamer dan? Tot een aantal jaar geleden kon je voor de verbouwing van je badkamer je hypotheekbedrag verhogen, maar door nieuwe regels is op deze manier geld lenen voor een nieuwe badkamer vrijwel onmogelijk geworden. Je kunt voor dit soort investeringen daarom tegenwoordig het beste een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten. In vergelijking met tien jaar geleden betaal je voor dit soort leningen nog maar de helft aan rente. Kijk bijvoorbeeld eens op Findio.nl om te zien of een doorlopend krediet of een persoonlijke lening voor jou het interessantste is voor geld lenen voor een nieuwe badkamer.